czwartek, 5 Styczeń 2017

Acai super bowl

Gorąco zapraszam na miseczkę mocy! Mrożonych jagód acai po praz pierwszy miałam okazję spróbować podczas mojej podróży po Brazylii. Zakochałam się w nich do tego stopnia, że po powrocie do Polski cały czas szukałam, szukałam aż w końcu udało mi się znaleźć mrożone jagody 100% w Kuchniach Świata. Od tej pory regularnie się w nie zaopatruje. Uwielbiam miksowane acai z owocami lub mlekiem roślinnym. Miseczka acai stawia na nogi lepiej niż wiadro „małej czarnej” :))

Częstujcie się!

Składniki: (na 2 porcje)

  • 200 g mrożonych jagód acai
  • 1 banan
  • 1 mango
  • 3 łyżki białka konopnego
  • do dekoracji: płatki migdałów, banan, mango, mrożone jagody, preparowana kasza jaglana, nasiona konopne

Wykonanie:

1. Mrożone jagody acai, banana, mango oraz białko konopne umieszczamy w naczyniu blendera i miksujemy do momentu uzyskania gładkiej i kremowej konsystencji. Przekładamy do miseczek, dekorujemy ulubionymi dodatkami.

SMACZNEGO!

Paulina