sobota, 9 Lipiec 2016

Czekoladowy pudding CHIA z owocami

Dzisiaj zapraszam na cudownie czekoladowy pudding CHIA z musem bananowo-brzoskwiniowym, truskawkami i płatkami kokosa. Idealna propozycja na śniadanie „na słodko” lub niebiańsko pyszny deser, który zachwyci zarówno dużych jak i małych fanów „słodkości”.

Banalny w wykonaniu. Pamiętajcie jednak, że pudding CHIA przygotowujemy minimum 5 godzin przed podaniem, musi swoje „odstać” ;)). Mus i owoce użyte w przepisie to tylko inspiracja dla Was, do puddingu pasują wszystkie owoce, więc pole do popisu macie naprawdę duże! Jedzcie na zdrowie!

Czekoladowy pudding CHIA z owocamiSkładniki : (na 2 porcje)

  • 1 i 1/4 szklanka mleka kokosowego (można użyć innego mleka roślinnego lub zwykłego)
  • 2 łyżki kakao
  • 4 łyżki nasion CHIA
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki suszonej żurawiny (można pominąć)
  • 2 brzoskwinie
  • 2 małe banany
  • 150 g truskawek
  • do dekoracji: marakuja, płatki kokosa

Wykonanie:

1. Mleko wlewamy do miseczki, dodajemy miód, kakao, jeżeli używamy – żurawinę, nasiona CHIA i bardzo dokładnie mieszamy. Miseczkę przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki na minimum 5 godzin lub najlepiej na całą noc.

2. Przygotowujemy mus. Brzoskwinie myjemy. Banany obieramy ze skórki. Truskawki szypułkujemy. Miksujemy banany i brzoskwinie. Truskawki przekrajamy na połówki.

3. Gotowy pudding przekładamy do pucharków. Następnie w pucharkach układamy truskawki i wylewamy na nie mus bananowo-brzoskwiniowy. Z wierzchu dekorujemy płatkami kokosa, marakują lub truskawkami.

Czekoladowy pudding CHIA z owocami Czekoladowy pudding CHIA z owocamiCzekoladowy pudding CHIA z owocamiNA ZDRÓWKO!!!

Paulina

Naturalne i zdrowe produkty można znaleźć w sklepie internetowym http://www.naturalniezdrowe.com.pl

Truskawkowe pole & naturalnie zdrowe