piątek, 18 Marzec 2016

Gruszkowo-bananowy koktajl ze szpinakiem

Ekspresowy, sycący i niebiańsko pyszny koktajl z bananem, gruszką, szpinakiem i pietruszką poleca się na II śniadanie, przekąskę lub koktajl po treningu.

Nie przepadacie za koktajlami owocowo-warzywnymi? Proponuję spróbować metodą małych kroczków i na początku stosować niewielki dodatek warzyw, zapewniam Was, że kilka liści szpinaku, pietruszki, jarmużu czy kawałek buraka w połączeniu z owocami jest praktycznie niewyczuwalny, ale za to jaki zdrowy! Próbujcie, nie zrażajcie się zbyt szybko, na pewno odnajdziecie swoje ulubione połączenia. W tym przypadku naturalna słodycz banana i gruszki zupełnie maskuje dodatki warzywne. Miksujcie i pijcie na zdrowie :))

koktajl gruszkowo-bananowy ze szpinakiemSkładniki: (na 2 porcje)

  • 2 banany
  • 2 gruszki
  • 2 szklanki mleka ryżowego (można zamienić na zwykłe)
  • 1 garść szpinaku
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • 2 łyżeczki inuliny (można pominąć)

Wykonanie:

  1. Pietruszkę i szpinak myjemy i osuszamy. Banany obieramy, gruszki myjemy i wykrajamy gniazda nasienne. Wszystkie składniki blendujemy do momentu powstania gładkiego i kremowego koktajlu. Na zdrowie! ;))

gruszkowo-bananowy koktajl ze szpinakiem

bananowo-gruszkowy koktajl ze szpinakiemSMACZNEGO!!!

Paulina