sobota, 13 Sierpień 2016

Koktajl morelowy z nasionami konopii

Korzystając z naszych sezonowych dobroci przygotujmy dzisiaj cudowny, kremowy i słoneczny koktajl. Szybki w wykonaniu, idealny na upały! Najlepszy mocno schłodzony ;))

Fajna alternatywa na II śniadanie, podwieczorek lub deser. Miksujcie na zdrowie!  

Koktajl morelowy z nasionami konopiiSkładniki: (na 2 porcje)

  • 2 małe banany
  • 8 moreli
  • 2 brzoskwinie
  • 400 ml kefiru
  • 3 łyżki nasion konopnych

Wykonanie:

1. Owoce myjemy, osuszamy. Morele i brzoskwinie dzielimy na połówki, pozbawiamy pestek. Wrzucamy do naczynia blendera. Banany obieramy, dzielimy na mniejsze części. Dodajemy do pozostałych owoców.

2. Do naczynia blendera dodajemy kefir oraz nasiona konopne. Miksujemy do momentu powstania gładkiej i kremowej konsystencji. Jeżeli preferujecie rzadszą konsystencję koktajl możemy rozcieńczyć odrobiną wody lub mleka zwykłego bądź roślinnego.

3. Nalewamy do szklanek. Z wierzchu posypujemy nasionami konopii. Pijemy od razu lub po schłodzeniu w lodówce.

Koktajl morelowy z nasionami konopiiKoktajl morelowy z nasionami konopiiNA ZDRÓWKO! ;))

PAULINA