wtorek, 13 Grudzień 2016

Mus jaglany z Inką

Prosto, szybko, zdrowo i baaaaaaardzo przyjemnie! Ekspresowy mus jaglany z dodatkiem kawy zbożowej Inka to słodki ale jednocześnie wartościowy posiłek, który wprowadzi Cię w naprawdę błogi nastrój! Idealne, zimowe II śniadanie lub podwieczorek! Gorąco polecam!

Składniki: (na 3 porcje)

  • 4 łyżki kaszy jaglanej
  • 3 szklanki mleka migdałowego (można zastąpić innym mlekiem roślinnym lub zwykłym)
  • 3 łyżki Inka MAGNE
  • 2 łyżki cukru kokosowego
  • puszka (400 ml) mleczka kokosowego
  • do dekoracji: chipsy kokosowe i surowe ziarna kakao

Wykonanie:

1. Kaszę jaglaną przelewamy na sitku wrzątkiem, następnie przekładamy ją do rondelka, zalewamy mlekiem, dodajemy cukier kokosowy  i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem, do momentu gdy kasza będzie miękka, około 15 minut.

2. Ugotowaną kaszę studzimy, dodajemy Inkę i blendujemy na gładki mus. Przelewamy do szklanek.

3. Dobrze schłodzone mleczko kokosowe (tłuszcz wraz z wodą) ubijamy za pomocą miksera. Ubite mleczko kokosowe umieszczamy na wierzchu naszego musu. Dekorujemy chipsami kokosowymi i surowym ziarnem kakaowca.

SMACZNEGO!

Paulina

zBLOGowani.pl